Kopūstų salotos

Ingridientai:
8-10 porcijų
500 g vidutinio morkų,
1 baltagūžis kopūstas (apie 1,4 kg),
1 vidutinio dydžio svogūnas,
Grietinės padažo.
Gaminimas
Nuplaukite ir nuskuskite morkas. Vieną atidėję į šalį, sutarkuokite jas stambia tarka. Likusios morkos šonus apdrožkite daržovių skustuku. Apipjaustykite kopūstą ir išmeskite apvytusius lapus. Supjaustykite į keturias dalis, išpjaukite šerdį ir ketvirčius smulkiai supjaustykite. Dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas ir supjaustytą kopūstą.

Nulupkite svogūną, supjaustykite smulkiais kubeliais. Sudėkite į dubenį su kopūstu ir morkomis ir gerai sumaišykite. Pagaminkite grietinės padažo, užpilkite juo salotas. Viską gerai išmaišykite. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Paragaukite, ar netrūksta druskos ir pipirų.

Išdėkite salotas į atskirus dubenėlius ir kiekvieną porciją papuoškite morkų drožlėmis, kad salotos būtų spalvingesnės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!