Kiaulienos kepsnys

Ingridientai:
0,5 kg kiaulienos,
šaukštas sviesto,
0,5 kg bulvių,
nedidelis ryšulėlis svogūnų laiškų,
0,75 stiklinės sultinio,
taukų,
skiltelė česnako,
šaukštelis citrinos sulčių,
šaukštelis mairūno,
lauro lapelis,
petražolių,
druskos,
pipirų.
Gaminimas
Mėsą išminkyti, apšlakstyti citrinų sultimis, įtrinti druska, pipirais, mairūnu ir česnaku. Palikti valandai vėsioje vietoje. Vėliau padaryti iš jos norimą formą, aprišti siūlais ir kepti taukuose kol apskrus. Tuomet perdėti į puodą, šiek tiek apšlakstyti sultimis ir uždengus troškinti 30 minutes. Bulves nulupti, įmesti 2-3 minutėms į verdantį vandenį ir nusunkti.

Kepsnį apibarstyti susmulkintais svogūnų laiškais, apdėti apvirtomis bulvėmis, įdėti sviesto, lauro lapelį, druskos, pipirų, mairūnų, nesmulkintas petražoles. Užpilti sultiniu ir dar valandą patroškinti.

Gatavą mėsą supjaustyti griežinėliais, apipilti padažu, kuriame mėsa buvo troškinama, pabarstyti žaliomis petražolėmis. Patiekti pašildytame pusdubenyje su bulvėmis ir svogūnais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!