Keturių skonių ledų desertas
Sudėtingumas: 1
Ingridientai:
1,25 puodelio susmulkintų šokoladinių vaflių
2 šaukštai cukraus
0,3 puodelio tirpinto sviesto arba margarino
500 g vanilinių ledų
3 vidutiniai sutrinti bananai
0,75 puodelio susmulkintų juodųjų graikinių riešutų
1 puodelis grietinėlės
1 šaukštas cukraus
3 šaukštai tarkuoto pusiau saldaus šokolado
Gaminimas:
1. Atšaldykite du vidutinio dydžio dubenis ir mikserio plakiklius.
2. Plutai nedideliame inde sumaišykite susmulkintus vaflius, 2 šaukštus cukraus ir ištirpintą sviestą ar margariną. Sudėkite į 20x20x5 cm kepimo indą ir paspauskite dugne, suformuodami plutą. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite ledus.
3. Sudėkite ledus į atvėsintą dubenį; maišykite, kol suminkštės. Sudėkite bananus ir riešutus. Supilkite ant paruoštos plutos; uždenkite ir šaldykite 6 valandas arba kol sukietės.
4. Kitame atvėsintame inde sumaišykite grietinėlę ir 1 šaukštą cukraus. Plakite vidutiniu greičiu iki standžių putų. Supilkite ant ledų sluoksnio. Pabarstykite tarkuoto šokolado drožlėmis; šaldykite iki sukietės (apie 1 val.) arba iki 24 valandų.
Patiekdami padėkite kepimo indą ant šilto, drėgno rankšluosčio kelioms minutėms, kad atšoktų pluta; supjaustykite kvadratiniais gabaliukais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!