Keptų obuolių kremas
Ingridientai:4 kepti obuoliai,
200 g cukraus,
3 kiaušiniai,
1 šaukštas želatinos,
1/2 stiklinės vandens želatinai ištirpdyti),
kvapiųjų prieskonių.
Gaminimas
Kepti antaniniai obuoliai pertrinami pro sietelį. Tryniai gerai išsukami su cukrumi, sumaišomi su obuolių tyre, išplaktais baltymais, ištirpdyta želatina ir prieskoniais. Išmaišius kremas sukrečiamas į vandeniu pavilgytą skardinę gražią formą ir atšaldoma. Prieš tiekiant forma minutėlei įleidžiama į karštą vandenį, ir kremas išverčiamas ant lėkštės. Puošiama uogiene arba cukraus sirupe išvirtomis obuolių skiltelėmis.
Pastabos:
Želatina prieš vartojimą užpilama vandeniu ir porą valandų brinkinama. Tada su dubenėliu statoma ant puodo su karštu vandeniu ir maišant ištirpdoma
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!