Kepta antis su apelsinų padažu

Ingridientai:
vidutinio dydžio antis,
2 cm ilgio imbiero šaknies gabalėlis,
2-3 česnako skiltelės,
1 raudonasis svogūnas,
4 šaukštai medaus,
tarkuotos 1-2 apelsinų žievelės,
4 šaukštai sojų padažo,
1 šaukštelis malto cinamono,
pusė stiklinės vandens,
1 šaukštas acto,
7,5 šaukšto jūros druskos,
0,5 šaukšto šviežiai maltų pipirų,
maltų kmynų.

Apelsinų padažui:
200 ml vandens,
750 g cukraus,
2-3 apelsinai (nulupti ir supjaustyti griežiniais)
8 arb. šaukšteliai žuvų padažo,
80 ml žaliųjų citrinų sulčių,
lazdelė cinamono.
Gaminimas
Druską, pipirus ir kmynus pakepinkite sausoje keptuvėje. Atvėsinkite ir sutrinkite. Antį nuplaukite šaltu vandeniu, nuo visur (išskyrus sparnelius ir sprandą) nuimkite riebalus. įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu ir palikite nakčiai uždengtą.

Susmulkinkite imbierus, česnakus, sumaišykite su 2 šaukštais medaus ir 2 šaukštais sojų padažo, apelsinų žievelėmis, vandeniu. Visa tai užvirinkite, palikite šiek tiek atvėsti. Užsiūkite anties kaklą ir supilkite dar karštą marinatą į pilvo ertmę. Pilvą taip pat užsiūkite. Susukite antį į foliją, padėkite ant skardos ir kepkite 40 min. 200 °C karščio orkaitėje. Tuomet išvyniokite antį iš folijos, įpilkite į skardą truputį vandens. Kepkite dar 20 min. 175 °C karščio orkaitėje.

Sumaišykite likusį medų su sojų padažu ir actu, pagardinkite druska ir pipirais. Šiuo mišiniu aptepkite antį ir kepkite dar 10 min., kad apskrustų.

Apelsinų padažas:
Užvirinkite vandenį su cukrumi, tuomet sumažinkite ugnį ir dar pavirinkite 5-8 min. Suberkite apelsinus, prieskonius, sukrėskite žuvų padažą ir dar 5 min. pavirinkite. Tuomet supilkite žaliųjų citrinų sultis ir nuimkite puodą nuo ugnies. Padažą laikykite šiltai, jis į stalą turi būti patiekiamas neatvėsęs.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!