Kavos tortas su plakta grietinėle


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
Tešlai: 100 g sviesto, 8 kiaušiniai, 200 g cukraus pudros, žiupsnelis druskos, 150 g miltų, 7 šaukštai konjako. Kremui: 500 ml 35 proc. riebumo grietinėlės, 50 g cukraus pudros, 3-4 šaukštai tirpios kavos. Puošti: skaldytų migdolų, kavos pupelių.
Gaminimas:
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti. Kiaušinius, druską ir cukraus pudrą išplakite inde karšto vandens vonelėje, kol sutirštės. Tada dubenį su plakiniu perdėkite į šalto vandens vonelę ir plakite, kol masė atvės. Paskui suberkite persijotus miltus ir nuolat maišydamos pilkite ištirpintą sviestą. Tešlą supilkite į 26 cm skersmens torto formą ir iškepkite plokštainį. Atvėsusį išimkite iš formos ir padalykite į du papločius. Apšlakstykite juos konjaku. Grietinėlę su kava ir cukraus pudra išplakite iki standumo. Papločius aptepkite kavos kremu. Dalį kremo atidėkite papuošti - jį konditeriniu maišeliu išspauskite ant torto viršaus roželėmis. Pabarstykite skaldytais migdolų riešutais, ant kiekvienos roželės uždėkite po kavos pupelę.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!