Kavos ir migdolų tortas su varške ir mascarpone sūriu

Ingridientai:
Biskvitui:

6 kiaušiniai;
150 g cukraus;
170 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
100 g maltų migdolų (be odelės).

Įdarui:

3 valg. š. tirpios kavos miltelių;
5 valg. š. kakavos miltelių;
500 g labai riebios varškės;
100 g cukraus;
400 ml grietinėlės;
4-6 valg. š. migdolų likerio;
5 valg. š. abrikosų uogienės;
250 g mascarpone sūrio;
Kakavos miltelių;
Cukraus pudros.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Trynius iki purios masės išplakti su cukrumi. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, persijoti ant trynių masės. Suberti maltus migdolus ir sudėti baltymus. Viską atsargiai išmaišyti. Tešlą supilti į 26 cm skersmens torto formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti orkaitėje 40 min. Ataušinti.

Kavos ir kakavos miltelius sumaišyti su 3 šaukštais šilto vandens ir įmaišyti į varškę. Suberti cukrų. Įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę. Biskvitą padalyti į tris sluoksnius, juos apšlakstyti likeriu ir plonai aptepti džemu.1/3 varškės masės tepti ant apatinio biskvito sluoksnio. Dėti antrą biskvitą ir aptepti kita 1/3 kremo. Dėti paskutinį biskvito sluoksnį. Likusį kremą sumaišyti su mascarpone sūriu ir šiuo mišiniu aptepti visą tortą.

Iš kieto kartono iškirpti tris skirtingo dydžio žiedus. Dedant žiedus, tortą apibarstyti cukraus pudra ir kakavos milteliais taip, kad išeitų apskritimų raštas. Prieš patiekiant tortą laikyti šaltai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!