Karpis su pomidorais


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
karpio (apie 1,5 kg)
druskos, baltųjų pipirų
ctrinos sulčių
2-3 šakelių rozmarino
3-4 šakelių petražolių
3 šaukštų džiūvėsėlių
4 pomidorų
1-2 skiltelių česnako
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
30 g sviesto
Gaminimas:

Žuvį įtrinti druska, prieskoniais ir apšlakstyti citrinos sultimis. Žalumynus sumaišyti su džiūvėsėliais. Rozmarinų įdėti į žuvies vidų.

Pomidorus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Česnakus nulupti ir palikti skiltelėmis.

Aliejuje iš abiejų pusių apkepti žuvį. Perdėti į kepimo indą ir apdėlioti smulkintais pomidorais bei česnakų skiltelėmis.

Žuvį kepti 225 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Išimti, apibarstyti džiūvėsėliais, apdėlioti sviesto gabaliukais. Dar kepti 10-15 min.

Tinka vartoti su:

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!