KALĖDŲ SENIAI

Ingridientai:
500 g miltų
1 pakelis sausų mielių
85 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis druskos
85 g tirpinto sviesto
250 ml šilto pieno
2 šaukštai kondensuoto pieno
10 razinų (korintukių)
20 valytų migdolų
10 cukraus sirupe konservuotų vyšnių
Gaminimas
Dubenyje gerai išmaišykite miltus ir mieles. Suberkite 75 g cukraus, vanilinį cukrų, druską, supilkite tirpintą sviestą ir šiltą pieną. Elektriniu maišytuvu su antgaliu mielinei tešlai iš pradžių mažiausiu, paskui vidutiniu greičiu tešlą maišykite 5 minutes. Tešlą pastatykite šiltai, kol jos tūris padvigubės ir atsiras burbuliukų. Ant lentos tešlą dar kartą išminkykite rankomis.
Tešlą padalinkite įį keturias lygias dalis. Iškočiokite ovalios formos lakštus ir, užždėjęę kartoninįį tęęrafareįįtąą, iššąą;pjaukite figurėles.
Kalėdų seniusč sudėkite į dvi sviestu pateptas skaššššššššrdas ir aptepkite kondensuotu pienu. Paistelkę fantaziją, papuoškite razinomis, migdolais, vyšniomis ir citrinoųųųs gabaliukais. Leiskite 20 min. tešlai pakilti. Pašaukite į 200-2ė25 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 15-20 min. Iš likusių 10 g cukraus ir trupučio vandens pagaminkite glajų ir juo patepkite ką tik iš orkaitės ištrauktus senius.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!