Kalėdinės žvaigždės su grietine
Ingridientai:Apie 35 sausainiai:
1 trynys;
125 g cukraus;
3 pak. vanilinio cukraus;
4 valg. š. grietinės;
200 g miltų;
Žiupsnelis kepimo miltelių;
4 valg. š. sviesto;
Cukraus pudros.
Gaminimas
Trynį iki purios masės išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenėlį. Į kauburėlio viduryje padarytą įdubimą supilti trynių ir grietinės masę, ant kraštų sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą. Suminkyti vientisą tešlą ir 1 val. laikyti šaldytuve.
Tešlą plonai iškočioti ant miltais pabarstyto stalo ir formele išspausti žvaigždutes. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Ataušintus sausainius pabarstyti cukraus pudra.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!