Kalakuto krūtinėlė su džiovintais abrikosais
Ingridientai:Kalakuto krūtinėlė be kaulo,
100 g džiovintų abrikosų,
50 g pistacijų,
2 šaukštai obuolių sulčių,
100 g maltų džiūvėsėlių,
šaukštas tirpinto sviesto,
šaukštas saldžiųjų garstyčių,
3 česnako skiltelės,
džiovintų rozmarinų,
druskos,
šaukštas vandens.
Gaminimas
Dubenėlyje sumaišome džiūvėsėlius, sugrūstus riešutus, smulkiai supjaustytus abrikosus, obuolių sultis, grūstą česnaką, tirpintą sviestą, rozmarinus ir druską.
Krūtinėlės šone padarome įpjovą. Į šią „kišenę" šaukštu sudedame pagamintą įdarą. Kraštus užsiuvame arba susmeigiame mediniais smeigtukais.
Garstyčias sumaišome su vandeniu.
Kepame mėsą įkaitintame grilyje maždaug valandą. Po 15 minučių nuo kepimo pradžios mėsą kartkartėmis vis patepame garstyčių mišiniu.
Iškepusią mėsą suvyniojame į foliją ir paliekame dar 15 minučių pastovėti.
Supjaustome ir tiekiame.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!