Kalakutienos maltiniai
Ingridientai:600 g kalakutienos,
2 riekelės pyrago,
1/2 stiklinės pieno,
1 kiaušinis,
60 g sviesto,
džiūvėsėlių,
prieskonių,
druskos,
40 g riebalų kepimui.
Gaminimas
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu pyragu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir išsuktas sviestas (40 g). Viskas gerai išmaišoma, daromi nedideli maltinukai, pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepti dar 10—15 min palaikomi šiltoje orkaitėje.
Patiekiant maltiniai sudedami į pašildytą pusdubenį, apipilami sviestu (20 g) ir apdedami keptomis bulvėmis bei troškintomis daržovėmis (morkomis, žaliaisiais žirneliais). Vietoj bulvių galima duoti birią ryžių košę, vaisių (slyvų, kriaušių, obuolių) salotas.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!