Kaimiška velykinė boba

Ingridientai:
2 kg miltų,
150 g mielių,
200 g sviesto,
5 kiaušiniai,
8 šaukštai cukraus,
2 stiklinės aguonų,
3 stiklinės pieno,
1 pakelis vanilinio cukraus,
citrinos ar apelsinų džiovintos žievelės, žiupsnelis druskos,
1 stiklinė džiūvėsėlių.
Gaminimas
Miltus persijojame, suberiame į pašildytą pieną. Supilame pakildintas mieles. Leidžiame pakilti.
Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, supilame vanilinį cukrų, įtarkuojame žievelės ir sudedame į tešlą. Išminkome. Kildiname. Po to sudedame išplaktus baltymus, išsuktą sviestą su aguonomis ir dar kartą išminkome. Kildiname.
Ieškome aukšto puodo. Išklojame sviestiniu popieriumi, ištepame riebalais, pabarstome džiūūvėsėliais, supilame tešląą ir vėl kildiname. Kepame apie 1,5-2 vai. Formoje atvėsiname. (Kviečiu prie st)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!