Jautienos vyniotiniai

Ingridientai:
0,5kg jautienos,
prieskonių,
druskos.

Įdarui:
250 g jautienos lajaus ar lašiniukų,
250 g juodos ruginės senos duonos,
1 kiaušinis,
1/2 stiklinės sultinio,
20 g sviesto,
2 šaukštai grietinės.
Gaminimas
Mėsa supjaustoma plonais, bet platokais gabaliukais, išmušama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais. Paskui ruošiamas įdaras. Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama juodos duonos džiūvėsėlių ar senos duonos trupinių, supjaustytų lašiniukų ar supjaustyto lajaus, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai bei druska ir viskas gerai išmaišoma.
Mėsos gabalėliai aptepami paruoštu įdaru, stipriai susukami ir apvyniojami siūlu, kad nesuirtų. Troškinami uždarame inde, pridėjus riebalų, įpylus sultinio. Baigiant troškinti, supilama grietinė.
Prieš patiekiant siūlai nuimami, vyniotiniai gražiai sudedami į pašildytą pusdubenį, šonuose pridedama birios grikių košės ir atskirai duodama raugintų agurkų ar tarkuotų krienų.
Perkoštas ir paskanintas padažas, kuriame vyniotiniai buvo troškinami, patiekiamas padažinėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!