Jautienos "šmotų" sriuba

Ingridientai:
400 g. jautienos,
200 g. perlinių kruopų,
4-5 morkos, 5 svogūnai,
6 šaukštai grietinės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos, aliejaus kepti,
žiupsnelis bazilikų ir čiobrelių.
Gaminimas
Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome dideliais gabalais. Pakepiname įkaitintame aliejuje. Kol mėsa kepa, užverdame vandenį. Į jį sudedame nuplikytas perlines kruopas.

Apkepusią mėsą sudedame į verdantį vandenį su kruopomis. Verdame, kol suminkštėja ir mėsa, ir kruopos - maždaug 1 val. 30 minučių. Virimo pabaigoje, likus maždaug 5-8 minutėms, sudedame kubeliais supjaustytus ir aliejuje pakepintus svogūnus, sutarkuotas ir aliejuje pakepintas morkas, įberiame maltų pipirų, bazilikų, čiobrelių, pasūdome. Sriubą uždarome grietine. Tiekiame su skrebučiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!