Jautienos krūtinėlė su krienais

Ingridientai:
1,5 kg jautienos krūtinėlės,
50 g rūkytos šoninės,
100 g šviežiai tarkuotų krienų,
500 ml grietinėlės,
4 svogūnai,
2 morkos,
100 g saliero šaknies,
šaukštas acto,
šaukštelis juodųjų pipirų žirnelių,
laurų lapelis,
druskos,
cukraus.
Gaminimas
Mėsą nuplauname, nusausiname, įtriname druska ir šviežiai maltais pipirais. Šoninę supjaustome griežinėliais. Jais apdedame jautieną.Daržoves nuplauname, nuvalome ir supjaustome stambiais kubeliais. Laurų lapelį sutriname.

Mėsą, daržoves ir laurų lapelį sudedame į "kepimo rankovę", jos galus užrišame, o viršų subadome adatėle. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 2,5 valandos.

Tarkuotus krienus pagardiname druska, cukrumi, actu ir sumaišome su plakta grietinėle. Iškepusią krūtinėlę tiekiame su kepimo metu atsiradusiomis sultimis ir krienų padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!