Įvairiaspalviai kiaulienos rutuliukai ant iešmo
Ingridientai:1 kg maltos kiaulienos ir jautienos,
1 svogūnas,
1 kiaušinis,
2 piene išmirkytos batono riekelės,
2 šaukštai švelnaus pomidorų padažo,
5-6 šaukštai sezamo sėklų.
100 g razinų,
1 maža oranžinė paprika,
sviesto,
maltos mėsos prieskonių,
druskos,
aliejaus.
Gaminimas
Susmulkiname svogūną ir apkepame keptuvėje su aliejumi.
Į maltą mėsą įmaišome kiaušinių, sumaltą batoną, svogūnus, pomidorų padažo, paskaniname druska, maltos mėsos prieskoniais, gerai išminkome, jeigu reikia, įpilame truputį vandens (mėsa turi lipti prie rankų).
Atskirai susmulkiname nuplautas razinas ir papriką. Iš mėsos darome nedidelius kukuliukus ir apvoliojame vienus sezamo sėklose, kitus - razinose ar paprikose. Suveriame ant medinio iešmelio, kepame orkaitėje, suvynioję į foliją ir įdėję gabalėlį sviesto arba kepimo skardą uždengiame folija.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!