Imbieriniai vištų sparneliai

Ingridientai:
12 vištų sparnelių,
3 skiltelės česnako,
gabalėlis sirupe marinuotos imbiero šaknies,
3 šaukštai nuo imbiero likusio sirupo,
šaukštas kalendrų sėklų,
2 šaukštai tamsiojo sojų padažo,
šaukštas laimų arba citrinų sulčių,
šaukštas sezamų sėklų aliejaus,
laimo arba citrinos griežinėlių ir žalumynų papuošti.
Gaminimas
Kalendrų sėklas sugrūdame ir ištriname su smulkiai supjaustytu česnaku ir imbieru. Kai masė tampa beveik vienalytė, toliau maišydami pamažu supilame nuo imbiero likusį sirupą, sojų padažą, laimų sultis ir aliejų.

Kiekvieno sparnelio smailųjį galą įsmeigiame į plačiojo kraštą, kad būtų gražūs trikampėliai.

Sparnelius sudedame į puodą, užpilame paruoštą marinatą ir sumaišome taip, kad jis sparnelius visiškai apsemtų. Laikome šaltai 6-8 valandas.

Sudedame sparnelius ant įkaitintų grilio grotelių, uždengtų folija, ir vartydami kepame 12-15 minučių.

Prieš tiekdami papuošiame laimų griežinėliais ir žalumynais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!