Įdaryta antis

Ingridientai:
1 antis, 1 svogūnas,
2 vištų krūtinėlės (be odos),
50 g. susmulkintų petražolių,
150 g. virto rūkyto kumpio,
1 kiaušinis, 100 g. vištienos sultinio,
3 šaukštai džiūvėsėlių,
50 g. brendžio arba nesaldaus vyno.
Gaminimas
Iš paruoštos anties atsargiai, nesugadindami odelės, išimame visus kaulus. Išpjaustome riebalus. Paukštieną įtriname druska, apšlakstome brendžiu arba vynu ir padedame į šaldytuvą. Vištų krūtinėles, nuplauname, nusausiname ir sumalame. Sudedame nuluptą, smulkiai supjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką, petražoles, suberiame džiūvėsėlius, įmušame kiaušinį, įpilame vištienos sultinio ir gerai sumaišome. Mišinį sukemšame į antį, suvyniojame virvele arba storu siūlu, odą subadome šakute. Kepame 2-2,5 val. vidutinės temperatūros orkaitėje dažnai palaistydami padažu. Iškeptą antį 10-15 min. palaikome išjungtoje orkaitėje. Po to supjaustome ir sudedame į pakaitintą lėkštę. Tiekiame su keptais obuoliais, marinuotais vaisiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!