Grybų ir virtų bulvių bandelės


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
500 g šviežių grybų,
800 g virtų bulvių,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai sviesto arba grietinės,
druskos,
3 šaukštai supjaustytų petražolių lapelių,
5 šaukštai miltų.
Padažui:
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
1,5 stiklinės pieno arba sultinio, lygiomis dalimis sumaišyto su grietine,
druskos,
pomidorų tyrės,
krienų arba sūrio.
Gaminimas:
Šviežius grybus ištroškinti savo sultyse, ataušinti ir sumalti mėsmale kartu su virtomis bulvėmis. Į masę sudėti likusius produktus, pasūdyti ir išmaišyti. Drėgnomis rankomis suformuoti apvalias bandeles, sudėti jas į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol iškils. Išvirusias bandeles išgriebti kiaurasamčiu ir nuvarvinti. Patiekti su aštriu pomidorų, krienų arba sūrio padažu, kurį gaminti taip:
puode įkaitinti sviestą, jame apkepinti miltus, įpilti skysčio, 10 minučių pavirinti, sudėti pagardus. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!