GRYBAI, TROŠKINTI SU BULVĖMIS IR ŽIRNIAIS
Ingridientai:500 g briedžiukų arba pavasarinių baltikų
1 svogūnas
1 kg šviežių bulvių
1,5 stiklinės šviežių žirnių
3 šaukštai aliejaus
vandens
2-3 šaukųtai grietinėlės
druskos
krapų
petražolių lapelių
Gaminimas
Nuvalytus ir nuplautus grybus supjaustyti gabalėliais ir kartu su kapotu svogūnu ištroškinti aliejuje. Sudėti nuvalytas bulves, įpilti truputį vandens arba sultinio, įdėti druskos ir uždengus troškinti 10-15 minučių. Suberti šviežius žirnius ir troškinti, kol jie suminkštės. Pernokusius žirnius dėti kartu su bulvėmis. Baigiant troškinti, įpilti grietinėlės. Pagamintą valgį apibarstyti susmulkintais žalumynais.
Prie šio valgio tinka salotų lapelių, agurkų ir ridikėlių salotos.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!