GRYBAI, TROŠKINTI SU BULVĖMIS IR ŽIRNIAIS

Ingridientai:
500 g briedžiukų arba pavasarinių baltikų
1 svogūnas
1 kg šviežių bulvių
1,5 stiklinės šviežių žirnių
3 šaukštai aliejaus
vandens
2-3 šaukųtai grietinėlės
druskos
krapų
petražolių lapelių

Gaminimas
Nuvalytus ir nuplautus grybus supjaustyti gabalėliais ir kartu su kapotu svogūnu ištroškinti aliejuje. Sudėti nuvalytas bulves, įpilti truputį vandens arba sultinio, įdėti druskos ir uždengus troškinti 10-15 minučių. Suberti šviežius žirnius ir troškinti, kol jie suminkštės. Pernokusius žirnius dėti kartu su bulvėmis. Baigiant troškinti, įpilti grietinėlės. Pagamintą valgį apibarstyti susmulkintais žalumynais.
Prie šio valgio tinka salotų lapelių, agurkų ir ridikėlių salotos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!