Grybai citrinų-grietinės padaže su kukurūzų plokštainiu

Ingridientai:
8 porcijoms:

2 valg. š. sviesto;
2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
2 sutraiškytos česnako skiltelės;
455 g didesnių grybų (supjaustytų 1,5 cm storio riekelėmis);
2 valg. š. citrinos sulčių;
½ stiklinės grietinės;
2 valg. š. susmulkintų česnako laiškų;
Druska ir šviežiai sumalti pipirai.

Kukurūzų plokštainiui:

3 stiklinės vandens;
1 arb. š. druskos;
1 stiklinė kukurūzų miltų;
2 sutraiškytos česnako skiltelės;
2/3 stiklinės sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
Gaminimas
Puode užvirinkite pasūdytą vandenį. Nuolat maišydami, supilkite kukurūzų miltus ir pavirinkite 3-5 min., kol masė sutirštės. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite česnaką ir sutarkuotą parmezano sūrį. Gautą plokštainį sudėkite į riebalais pateptą skardą, paspauskite ir leiskite atvėsti. Atvėsusį supjaustykite į 8 porcijas.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų su sviestu ir porą minučių pakepinkite traiškytą česnaką. Sudėkite grybus ir pakepinkite po 1-2 min. iš abiejų pusių. Sudėkite citrinos sultis, grietinę, česnako laiškus, druską, pipirus ir patroškinkite 1 min., kol sutirštės. Patiekite su kukurūzų plokštainiu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!