GRIKIŲ APKEPAS

Ingridientai:
1,5 stiklinės grikių
2,5 stiklinės vandens
5,5 šaukšto sviesto
kiaušinis
4 šaukštai miltinio cuktaus
400 g varškės
3 šaukštai razunų
truputis druskos
apelsinų žievelių arba cukatų,
džiūvėsėlių

Gaminimas
Išverdama biri grikių košė. Sviestas išsukamas su cukrumi, įdedamas kiaušinio trynys, 300 g varškės, išmirkytos razinos, tarkuota apelsinų žievelė, išplaktas baltymas. Masė sukrečiama į išteptą riebalais, džiūvėsėliais pabarstytą formą. Paviršius išlyginamas ir apibarstomas likusia varške (100 g). Kepama orkaitėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!