GRIKIŲ APKEPAS
Ingridientai:1,5 stiklinės grikių
2,5 stiklinės vandens
5,5 šaukšto sviesto
kiaušinis
4 šaukštai miltinio cuktaus
400 g varškės
3 šaukštai razunų
truputis druskos
apelsinų žievelių arba cukatų,
džiūvėsėlių
Gaminimas
Išverdama biri grikių košė. Sviestas išsukamas su cukrumi, įdedamas kiaušinio trynys, 300 g varškės, išmirkytos razinos, tarkuota apelsinų žievelė, išplaktas baltymas. Masė sukrečiama į išteptą riebalais, džiūvėsėliais pabarstytą formą. Paviršius išlyginamas ir apibarstomas likusia varške (100 g). Kepama orkaitėje.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!