Grietininis aguonų putėsis su abrikosų džemu


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
20g tik naminio pieno, 3g aguonų, 3g želatino, 63g naminės grietinės, 40g kiaušinių baltymų, 20g cukraus, 50g abrikosų džemo, 10g krupniko.
Gaminimas:
20g tik naminio pieno ir 3g aguonų užvirinkite ir atšaldykite. 3g želatino išlaidinkite. 63g naminės grietinės išmaišykite su 25g naminės grietinėlės ir su želatinu. 40g kiaušinių baltymų atšaldykite šaldytuve ir išplakite su 20g cukraus, išmaišykite su piene esančiomis aguonomis, sukraukite į kepimo popieriumi išklotus puodukus ar vazeles ir sudėkite į šaldytuvą. Patiekiant, putėsį išverskite ant lėkštutės. 50g abrikosų džemo išmaišykite su 10g krupniko ir gražiai šalia putėsio papilkite. Jei į džemą neįpilsite krupniko, bus gardėsis ir vaikeliams. Papuoškite mėtų lapeliais, keliomis granatų uogelėmis arba spanguolėmis. Patiekite su desertiniu šaukšteliu.
Tinka vartoti su: Šaltinis: Vincento Sako kulinariniai receptai namų virtuvei

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!