Grietinėlės ledai su uogomis

Ingridientai:
4 porcijos

200 g šviežių ar šaldytų aviečių,
100 ml pieno,
2 šaukštai cukraus,
250 ml grietinėlės,
20 g šviežio nuvalyto imbiero,
truputis šafrano,
10 g želatinos.

Gaminimas
Uogas (jeigu šviežios) perrenkame, nuplauname. Uogas (jeigu šaldytos) atitirpiname. Želatiną išbrinkiname. Į pieną įdedame šafranų, pašildome. Želatiną ištirpiname piene, pasaldiname. Maišydami po šaukštelį sudedame grietinėlę. Tada įdedame smulkinto imbiero, įpilame sirupo.

Formelę, turinčią nedidelių širdelių, prizmių ar kitokios formos įgilinimų, sudrėkiname vandeniu. Į duobutes supilame paruoštą masę. Šaldome 4 valandas. Uogas sutriname ir pasaldiname. Lėkštutes atšaldome. Į kiekvieną įdedame uogų tyrės, o ant jos gražiai uždedame iš formelės išimtų ledų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!