GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (azerbaidžianiečių)
Ingridientai:1 kg išvalytų nuo plėvelės neprinokusių graikinių riešutų
1,5 kg cukraus
3 g citrinos rūgšties
3 g gvazdikėlių arba kardamono
Gaminimas
Riešutus užpilti šaltu vandeniu ir laikyti 3 paras , keičiant vandenį 2-3 kartus per dieną. Paskiau riešutus palaikyti 2 paras kalkių vandenyje, maišnat 4-5 kartus per dieną. Po to riešutus perplauti švariu šaltu vandeniu ir žievelėje padaryti kelias skylutes ir vėl dviem parom užmirkyti į šaltą švarų vandenį ir jį keisti 2-3 kartus pern dieną. Po to riešutai blanširuojami 20 min., tada užpilti karštų sirupu ir užvirinti 2-3 kartus, tarp už virimų paliekant 5 val. pastovėti. virimo pabaigoje sudėti citrinos rūgštįį, gvazdikėlius arba kardamonąą. Uogienė išpilstoma įį stiklainiukus ir brandinama ne mažžiau kaip 20 dienų.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!