Frankfurto vainikas (Violetos)
Ingridientai:450 g. minkšto sviesto,
375 g. cukraus,
1 pak. vanilinio cukraus,
5 kiaušiniai, 200 g. miltų,
3 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių,
150 g. lazdyno riešutų (kapotų),
2 pak. vanilinio pudingo,
750 ml. pieno, 125 g. slyvų džemo,
4 valgomi šaukštai slyvų šnapso.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių. Pyrago vainiko formą ištepti sviestu ir pabarstyti trupučiu miltų. Tešlai imame 200g sviesto, 200g cukraus ir vanilinį cukrų - viską suplakti iki putų, vieną kiaušinį po kito plakti į tešlą, miltus ir kepimo miltelius per sietelį persijoti ir atsargiai sumaišyti su tešla, viską supilti į riebalais išteptą vainiko formą ir 40 min. kepti. Po to dar 10 min. pyraga palikti orkaitėje, paskui išimti iš orkaitės ir ant grotelių leisti atšalti.
75 g. cukraus kepinant ištirpinti ant keptuvės, sudėti kapotus riešutus,ir apkepinus griliažą supilti ant kepimo popieriaus ir leisti atšalti. Kai atšals viską smulkiai sutrupinti.
Pudingo miltelius ir likusį 100g cukraus ištirpinti piene, maišant užvirinti (kad nepridegtų)ir padėti, kad atvėstų. Likusį 250 g sviesto išplakti iki putų, pudingą su slyvų snapsu gražiai sumaišyti ir viską atsargiai sumaišyti su išplaktu iki putų sviestu.
Atšalusį vainiką perpjauti į 3 dalis, tepti slyvų džemo, užtepti pudingo masės 1 cm. storumo, uždėti kitą pyrago dalį. Taip pat sutepti su džemu ir 1cm pudingo masę. Likusia pudingo-sviesto mase ištepti storu sluoksniu visą pyragą, pabarstyti griliažu, papuošti torto viršų pagal savo išmanymą. Pastatyti į šaldytuvą ir patiekti prie kavos.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!