Erškėtuogių sultys

Ingridientai:
***
Gaminimas
Prinokusias uogas gerai nuplauti ir užpilti vandeniu, kad apsemtų. Kaitinti uždengtas 15 min. ne aukštesnėje kaip 95°C temperatūroje, tik neužvirti. Kai vaisiai suminkštėja, sultis atskirti. Vaisius vėl užpilti vedančiu vandeniu, kurio imti 2 kartus mažiau nei pradžioje. Į 1 l vandens pridėti 2 g citrinų rūgšties ir pakaitinti 5-10 min. Sultis vėl atskirti. Abiejų kartų sultis sumaišyti, pridėti pagal skonį cukraus, supilti į 0,5 l talpos stiklainius ir pasterizuoti 90° C temperatūroje 15 min. Likusias uogas panaudoti džemui gaminti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!