ERŠKĖTROŽIŲ UOGIENĖ
Ingridientai:1 kg erškėtrožių
1,5 kg cukraus
400 ml vandens
100 ml degtinės
Gaminimas
Nevisiškai prinokusias uogas nuplauti išvalyti nuo sėklų. Puseles perplauti šalto vandens srove, kad neliktų pukelių, sudėti į dubenį, apibarstyti 500g cukrumi, apšlakstyti degtine ir 5 val šaltai palaikyti.
Iš likusio cukraus ir vandens paruošti sirupą ir kol dar karštas užpilti uogas. Dar palaikyti 2 val. ir poto viri, kol išvirs. Tada greitai atvėsinti šalto vandens vonioje. Išpilstyti į iškaitintus stiklainius.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!