Elnienos ragu su raudonuoju vynu
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1.800 g elnienos mentės be kaulo
2.1/2 šaukštelio pipirų
3.2 šaukštai miltų
4.4 šaukštai aliejaus
5.150 g svogūnų
6.3/8 l raudonojo vyno
7.1 laurų lapas,
8.2 gvazdikėliai
9.6 pipirų grūdeliai
10.150 g grietinės
11.1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
12.druskos ir pipirų
Mėsa supjaustyti trijų centimetrų storio kubeliais, pabarstyti druska bei pipirais ir apvolioti miltuose. Gerai įkaitintame aliejuje pačirškinti mėsos gabaliukus, kol paruduos. Kartu su mėsa labai trumpai pakepinti svogūnus. Supilti raudonajį vyną ir suberti prieskonius. Ragu troškinti uždengtame puode ant vidutinės ugnies, kol bus minkšta. Į troškintuvą sukrėsti grietinę,
sumaišyta su miltais ir saldžiųjų paprikų milteliais, kad padažas būtų
tirštesnis. Padažą užvirinti, perkošti, pagardinti druska ir pipirais pagal
skonį. Mėsą sudėti į padažą, šiek tiek pakaitinti, bet neužvirinti. Kepsnį
šiek tiek palaikyti padaže prieš tiekiant į stalą. Troškinti 40-120 minučių. Skanaus!
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!