Eklerai su grietinėle

Ingridientai:
Plikytai tešlai:

Žiupsnelis druskos;
80 g sviesto;
1 valg. š. cukraus;
125 g miltų;
4 kiaušiniai.

Įdarui:

500 ml grietinėlės;
2 valg. š. cukraus;
Braškių, aviečių ir serbentų papuošimui.
Gaminimas
250 ml vandens, druską, sviestą ir cukrų užvirinti nedideliame puode ir nukelti nuo viryklės. Iš karto suberti visus miltus ir maišyti, kol susidarys vientisa tešla. Puodą vėl padėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltų apnašų sluoksnis. Puodą nukelti nuo viryklės, šiek tiek ataušinti ir po truputį supilti išplaktus kiaušinius.

Tešlą šiek tiek ataušinti ir sudėti į konditerinį švirkštą su žvaigždutės formos antgaliu. Kepimo skardą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais. Konditeriniu švirkštu išspausti piršto ilgumo tešlos juosteles. Per vidurį jos turi būti šiek tiek plonesnės. Tarp eklerų palikti ne mažesnį nei dviejų tešlos juostelių pločio atstumą. Dėti į įkaitintą iki 220-240°C temperatūros orkaitę ir kepti apie 20-30 min. Per pirmąsias 15 kepimo minučių orkaitės durelių atidarinėti negalima. Iškepusius eklerus nuimti nuo skardos ir dar karštus padalyti į du sluoksnius. Ataušinti.

Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo. Išplaktą grietinėlę konditeriniu švirkštu išspausti ant apatinės eklerų dalies, apdėlioti smulkintomis braškėmis, avietėmis ir serbentais. Uždėti viršutinę pyragėlių dalį.

Pastaba: uogas galima dėti ir į patį kremą, tuomet jį į eklerus reikia sudėti šaukštu, o ne išspausti konditeriniu švirkštu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!