Egiptietiškai ruoštos šaltos žuvys
Ingridientai:1 kg žuvies (sterkų),
50 g alyvuogių aliejaus,
5 g česnakų,
druskos,
pipirų,
0,5 l vandens,
pusantros citrinos,
smulkintų petražolių.
Gaminimas
Paruoštas žuvis supjaustykite 2 cm storio gabaliukais. Puode su auselėmis pašildykite alyvuogių aliejų, apkepinkite jame česnakus, po to sudėkite žuvų gabalėlius. Kai žuvys truputėlį paruduos, supilkite vandenį su pusantros citrinos sultimis, įberkite smulkintų petražolių.
Pasūdykite, įberkite pipirų. Už denkite dangčiu, 25 minutes virkite ant silpnos ugnies; nukaiskite, ataušinkite ir įdėkite į šaldytuvą. Nuoviras turi sustingti.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!