DUONOS APKEPAS SU OBUOLIAIS
Ingridientai:1,5 stiklinės juodos duonos trupinių
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas cukraus
3 obuoliai
1 stiklinė vandens
2 šaukštai cukraus (sirupui)
cinamono, citrinos žievelės
Gaminimas
Duonos trupinukai pakepinami keptuvėje su sviestu ir cukrumi. Obuoliai nulupami ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi nedideliais gabalėliais. Į verdanti su cukrumi ir cinamonu bei citrinos žievelėmis vandenį suberiami obuoliai ir kaitinama, kol suminkštės. Apkepo forma ištepama sviestu ir pabarstoma džiūvėsėliais. Į forma dedama sluoksniais duona ir obuoliai. Viršutinė ir apatinė eilė turi būti džiūvėsėlių. Viršus uždengiamas storai sviestu išteptu pergamentiniu popieriumi, ranka stipriai suspaudžiama ir 15-20 min. kepama karštoje orkaitėje. Išimtas truputi atvėsęęs gaminys iššverččiamas įį lę279;kšštę. Atskirai prie jo tiekiama saldintos grietinėėlėės arba virinto pieno su prieskoniais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!