Duona su rūkytu kumpiu

Ingridientai:
Nedidelis rūkytas kumpis (kiaulienos),
iš juodų ruginių miltų paruošta juodos duonos tešla,
kmynų, išrūgų.
Gaminimas
Iš kiaulienos kumpio išimame kaulą. Mėsą per naktį pamerkiame į išrūgas, actu parūgštintą vandenį arba obuolių sultis. Po to nusausiname ir pabarstome kmynais. Ant ližės dedame duonos tešlą, į vidurį - mėsą ir formuojame duonos kepalą. Kepame apie 2 vai. Išimame iš krosnies, duonelės plutą patepame aliejumi, kad būtų
minkštesnė ir gražesnė, uždengiame. Tai žemaičių kalėdinė duonelė. Prie tokios duonelės į stalą patiekiami krienai, paspalvinti burokėlių sultimis. Tokią duonelę kepdavo, kai ruošdavosi važiuoti įį atlaidus. Prie giros būdavo skanu, sotu ir patogu. O ir kamarose turėdavo tokios
duonelės užžklydėliui sveččiui pavaiššinti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!