Dilgėlių sriuba
Ingridientai:Dilgelių
Mėsos sultinio
1 šaukšto miltų
Sviesto
Paruošimo būdas:
Jaunas dilgėles perrinkti, nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu. Patarčiau visa tai atlikti mūvint pirštines, nes kitaip nusidilginsite. Į užvirtą mėsos sultinį sudėti smulkiai supjaustytas dilgėles ir kelias minutes pavirti. Šaukštą miltų pakepinti keptuvėje su sviestu ir sudėti į sriubą, bus tirštesnė.
Sriubą galima užbalinti grietine.
Į sriubą galima dėti kietai virtų kiaušinių arba mėsos gabalėlių. Valgyti su virtomis ar keptomis bulvėmis.
Mačiau ja pamiškėse pradėjo dygti dilgėlės, tad siūlau prisirinkti ir virti šią sriubą. Tai bus dar vienas vitaminų šaltinis.
Skanaus
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!