Dešrelių apkepas

Ingridientai:
200 g salierų gumbų;
200 g pastarnokų;
200 g morkų;
Vandens;
Druskos;
Porų;
200 g dešrelių;
2-3 valg. š. alyvuogių aliejaus.

Padažui:

1 valg. š. kvietinių miltų;
300 ml pieno;
Žiupsnelis druskos;
Baltųjų pipirų;
1 valg. š. peletrūnų;
200 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Gaminimas
Nulupkite salierus, pastarnokus bei morkas ir supjaustykite ½ cm dydžio gabalėliais. Kiekvieną daržovių rūšį virkite atskirai, bet tame pačiame vandenyje (vieną po kito). Supjaustykite porą žiedeliais, o dešreles- kubeliais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepinkite porą bei išvirtus salierus, pastarnokus ir morkas. Ištepkite skardą aukštais kraštais aliejumi ir suberkite daržoves, sumaišytas su dešrelių gabalėliais.

Padažui supilkite į puodą pieną, suberkite miltus ir kaitinkite nuolat maišydami, kol gausite vientisą masę. Virkite 5 min., paskaninkite druska, pipirais ir peletrūnu. Galiausiai įmaišykite tarkuotą sūrį. Supilkite padažą į skardą ant daržovių ir dešrelių viršaus. Kepkite 15-20 min. 250°C temperatūros orkaitėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!