Desertinės kriaušės

Ingridientai:
2 prinokusios didelės kriaušės (apie 400 g);
2 stiklinės paruoštos stiprios kavos;
4 valg. š. cukraus;
1,5 stiklinės grietinėlės;
1 vanilės lazdelė;
2 arb. š. cukraus pudros;
2 arb. š. tarkuoto šokolado.
Gaminimas
Kavą sumaišyti su cukrumi ir užvirinti. Įdėti vanilės lazdelės išgremžtą šerdį ir virti dar 5 min. Kriaušes nuplauti, nulupti (kotelius palikti). Kitoje pusėje nei kotelis atpjauti mažą griežinėlį kriaušės, kad galima būtą ją pastatyti, ir atsargiai išimti sėklas. Kriaušės pastatyti į puodą, užpilti kavos sirupu ir 10 min. virti. Po to išimti ir padėti ant lėkštutės, o sirupą virti toliau, kol sutirštės. Kriaušės užpilti sirupu, atvėsinti ir nakčiai pastatyti į šaldytuvą. Kriaušes patiekti su pasaldinta plakta grietinėle ir pabarstyti tarkuotu šokoladu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!