Desertas " Vaivorykštė"

Ingridientai:
Aviečių kremui:
50 g aviečių uogų,
200 g grietinėlės (35 proc. riebumo),
50 g cukraus,
10 g želatinos.
Šaltalankio kremui:
50 g uogų,
200 g grietinėlės,
70 g cukraus,
10 g želatinos,
50 g vandens.
Šokoladiniam kremui:
200 g grietinėlės,
50 g cukraus,
80 g pieno,
0,5 kiaušinio,
10 g želatinos,
10 g kakavos,
50 g vandens.

Gaminimas
Aviečių uogos sutrinamos ir supilamos į plakamą grietinėlę, sudedama ištirpinta želatina,cukrus ir dar plakama iki vienalytės masės. Šaltalankio uogos blanširuojamos per sietelį.Į plakamą grietinėlę sudedamas uogų sirupas, cukrus, ištirpinta želatina.

Šokoladiniam kremui: dalis cukraus ištrinama su kiaušiniu, pamažu supilamas karštas pienas ir kaitinama iki 80 laipsnių temperatūros. Po to supilama ištirpinta želatina ir su kita dalimi cukraus sumaišyti kakavos milteliai. Viskas sujungiama su plakta grietinėle.

Visų trijų rūšių kremai po vieną pilami į taures ir sustingdomi. Puošiama uogomis arba šokoladu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!