Cukruoti abrikosai, aplieti šokoladu
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
250g cukruotų abrikosų
100g tamsaus (pusiau saldaus) arba pieniškojo šokolado plytelių
50g baltojo šokolado plytelių
1.Formą išklokite pergamentiniu popieriumi arba folija. Kiekvieną abrikosą supjaustykite į tris dalis.
2.Tamsaus šokolado plytelessudėkite į nedidelį karščiui atsparų dubenėlį. Jį įtaisykite virš verdančio vandens puodo ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Šiek tiek ataušinkite. Abrikosų gabalėlius po vieną panardinkite į šokoladą taip, kad šokoladu apsitrauktų tik pusė gabalėlio. Nukratę šokolado perteklių, abrikosus sudėkite į paruoštą formą. Padėkite į šalį.
3. Į mažą karščiui atsaprų dubenėlį sudėkite baltojo šokolado plyteles. Dubenėlį uždėkite ant verdančio vandens puodo ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Truputį ataušinkite. Šokoladą supilkite į nedidelį popierinį konditerinį maišelį, užspauskite atvirą maišelio galą ir nukirpkite jo galiuką. Iš maišelio, lašindami baltąjį šokoladą ant juodojo šokolado, padarykite vingiuotas ar tiesias linijas, parašykite raides ar išvedžiokite kitokius ornamentus. Palaukite, kol papuošimai sustings.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!