Citrininis tortas

Ingridientai:
40 g miltų,
40 g krakmolo,
80 g cukraus,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
3 kiaušiniai,
40 g miltinio cukraus,
500 ml grietinėlės,
2 pakeliai grietinėlės standiklio,
2 šaukštai citrinų sulčių,
2 šaukštai citrinų likerio,
2 griežinėliai citrinos,
150 ml cukraus sirupo.

Gaminimas
1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir sukame su puse kiekio cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus, kol masė tampa puri, balta ir vienalytė.
2. Baltymus plakame su likusiu cukrumi, kol masė tampa standi, ir iš lėto sumaišome su tryniais.
3. Miltus išmaišome su krakmolu. Paskui pamažu įmaišome į kiaušinių masę.
4. Paruoštą masę supilame į torto formą, pateptą riebalais, ir kepame 25 minutes į 75° C karštumo orkaitėje. Biskvitą išimame, ataušiname formoje ir padedame pastovėti šaltai 2 valandas.
5. Biskvitą perpjauname skersai per pusę. Ant vieno biskvito papločio užtepame trečdalį grietinėlės kremo. Uždedame antrąjį paplotį, kiek paspaudžiame. Kremu gražiai aptepame paviršių ir šonus. Likusį kremą sudedame į konditerinį švirkštą ir papuošiame tortą. Padedame pastovėti šaltai valandą.
6. Grietinėlę išplakame su standikliu, pakeliu vanilinio cukraus ir miltiniu cukrumi. Įmaišome citrinų sultis ir likerį.
7. Citrinų griežinėlius išverdame sirupe. Nuvarviname ir padžioviname orkaitėje. Jais puošiame tortą.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 1 val. 5 min. Papildomas laikas: 3 val. Porcijoje: apie 250 kcal (12 porcijų)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!