Citrininis Rikotos (Ricotta) sūrio pyragas su mėlynėmis
Ingridientai:Pagrindas: (nebūtinas)
1,5 stiklinės trupintų vaflių,
1/4 stiklinės ištirpinto margarino,
2 šaukštai cukraus,
vienas kiaušinio baltymas.
3 stiklinės nugriebto rikotos sūrio,
2 kiaušiniai,
1/2 stiklinės cukraus,
2 šaukštai tarkuotos citrinos žievelės,
1/4 stiklinės citrinos sulčių,
2 šaukšteliai vanilės,
2 kiaušinių baltymai,
1/4 stiklinės jogurto be priedų,
2,5 stiklinės šviežių mėlynių.
Gaminimas
Pagrindas: Į indą sudedame trupinius, margariną ir cukrų. Išplakame kiaušinio baltymą iki standumo ir maišydami supilame į trupinių mikstūrą. Paruoštą masę dedame į 25 cm skersmens kepimo formą ir tolygiai paskirstome. Kepame 190 laipsnių karštumo orkaitėje 7-10 minučių. Paliekame atvėsti.
Rikotos sūrį ir kiaušinius išsukame inde iki vientisos masės. Maišydami pilame cukrų, citrinos žieveles bei sultis, sudedame vanilę. Išsukame iki vientisos masės. Atskirame inde išplakame kiaušinių baltymus iki standumo ir supilkime į ruošiamą masę ir dar kartą gerai išmaišykite.
Supilkite paruoštą masę ant pakepto pagrindo. Kepkite pyragą 45-50 minučių 190 laispnių karštumo orkaitėje. Jei pyrago vidurys yra pakankamai tvirtas, kad galima būtų liesti pirštais, vadinasi pyragas jau iškepęs. Nedelsdami išimkite jį iš orkaitės ir peiliu prabraukite aplink formos kraštus, kad neprikibtų. Apdenkite ir vėsinkite mažiausiai dvi valandas. Prieš tiekdami užpilkite jogurtą ir puoškite mėlynėmis
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!