Cikorijų salotos su rūkyta lašiša

Ingridientai:
250g porų arba svogunėlių su laiškais,
1 šk.garstyčių,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštelis cukraus,
8 šk. baltojo vyno,
2 šk. citrinų sulčių,
druskos, baltųjų pipirų,
250g cikorijų,
100g rūkytos lašišos.
Gaminimas
Porus ar svogūnėlius supjaustyti 5cm ilgio gabalėliais, po to - plonomis juostelėmis. Trumpai jas panardinti į karštą vandenį, kad sušvelnėtų skonis. Nuvarvinti ant sietelio. Trynį sutrinti su garstyčiomis, cukrumi, vynu ir citrinų sultimis. Padažą pagardinti druska ir pipirais. Nuvalyti cikorijas, (kartu su koteliu - jei jis neapkartęs supjaustyti plonais griežinėliais. Lašišą supjaustyti plonomis juostelėmis. Daržoves ir padažąą, prieš tiekiant įį staląą apibarstyti lašiššos gabalėliais. Lašššiąšą galima mšaišyti ir su daržžovėmis. Patiekti kartu su skrudinta duona. (diana)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!