Bulvių ir grybų apkepas
Ingridientai:4—5 žalios bulvės,
5—6 džiovinti grybai,
2 svogūnai,
3 kiaušiniai,
100 g margarino,
4 šaukštai grietinės,
žiupsnelis maltų kalendros grūdelių,
druskos.
Gaminimas
Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2—3 min. paverdamos. Paskui išgriebiamos kiaurasamčiu ir nuvarvinamas vanduo. Džiovinti grybai nakčiai pamerkiami. Rytojaus dieną grybai išverdami ir supjaustomi šiaudeliais. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami riebaluose. Kiaušiniai kietai išverdami ir supjaustomi griežinėliais. Į paruoštą indą sluoksniuojama bulvės, svogūnai, kiaušiniai, grybai, pasūdomą, užbarstoma kalendros. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Užpilama grietinės, maišytos su grybų nuoviru. Kepama orkaitėje 25—30 min.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!