Biskvitinis vyniotinis su džemu

Ingridientai:
Tešlai:

3 kiaušiniai;
100 g cukraus;
½ citrinos tarkuota žievelė;
½ pak. vanilinio cukraus;
100 g miltų;
½ arb. š. kepimo miltelių;
Sviesto skardai ištepti;
Cukraus biskvitui pabarstyti.

Įdarui:

250 g mėgstamo skonio džemo;
Cukraus pudros arba punšo glajaus arba šokoladinio glajaus, arba apelsininio glajaus, arba abrikosinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“) vyniotiniui aptepti.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sudėti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti. Kepimo skardą gerai ištepti sviestu ir iškloti pergamentiniu popieriumi. Tešlą ant popieriaus tepti 1 cm storio sluoksniu. Atviroje pusėje pergamentinį popierių užlenkti, kad neištekėtų tešla. Kepti orkaitėje apie 10 min. Iškepusį biskvitą apvertus dėti ant cukrumi pabarstyto virtuvinio rankšluosčio. Kepimo popierių suvilgyti šaltu vandeniu ir nuimti. Biskvitą greitai aptepti išmaišytu džemu ir iš karto susukti į vyniotinį. Biskvitinę tešlą reikia susukti dar karštą. Tuomet ataušinti. Apibarstyti cukraus pudra arba aptepti glajumi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!