Biskvitinis vyniotinis su braškėmis
Ingridientai:Tešlai:
4 kiaušiniai;
1 pak. vanilinio cukraus;
125 g cukraus (ir dar šiek tiek biskvitui apibarstyti);
100 g miltų;
20 g krakmolo;
1 arb. š. kepimo miltelių;
50 g tirpinto sviesto.
Įdarui:
5 arb. š. želatinos;
500 g braškių;
1 žalioji citrina;
50 g cukrus;
500 ml grietinėlės.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su 3 šaukštais drungno vandens išplakti iki purios masės. Suberti vanilinį cukrų bei 80 g cukraus. Įmaišyti baltymus, iki standžių putų išplaktus su likusiu cukrumi. Miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais, persijoti ant kiaušinių ir viską gerai išmaišyti. Ištirpintą sviestą supilti į tešlą. Skardą iškloti pergamentiniu popieriumi ir tolygiai paskirstyti tešlą. Biskvitą kepti 10-15 min.
Įdarui skirtą želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Braškes nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti į keturias dalis. Uogas su cukrumi ir žaliosios citrinos sultimis užvirinti ir ant mažos ugnies virti 5 min. Masę pertrinti per sietelį. Joje ištirpinti nusunktą želatiną ir pastatyti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Švarų audeklą plonai pabarstyti cukrumi. Ant jo dėti ką tik iškepusį biskvitą. Nuimti kepimo popierių. Biskvitą kartu su audeklu atsargiai susukti į vyniotinį ir ataušinti. Grietinėlę išplakti iki standžios konsistencijos ir sumaišyti su bestingstančia braškių mase. Biskvitą išvynioti ir aptepti kremu. Vėl susukti ir mažiausiai valandą laikyti šaldytuve.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!