Bezė tortas su persikais
Ingridientai:Tešlai:
4 kiaušiniai;
100 g sviesto arba margarino;
280 g cukraus;
150 g miltų;
½ arb. š. kepimo miltelių;
100 g plokštelėmis pjaustytų migdolų.
Įdarui:
850 ml indelis konservuotų persikų;
400 ml grietinėlės;
2 pak. grietinėlės standiklio;
2 pak. vanilinio cukraus.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą arba margariną išsukti iki purios masės. Po truputį suberti 130 g cukraus, sudėti trynius bei įpilti 2 šaukštus vandens. Viską išplakti iki purumo. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir šį mišinį po šaukštą suberti į trynių ir sviesto masę. Atsargiai išmaišyti.
Pusę tešlos dėti į kepimo popieriumi išklotą 28 cm skersmens torto formą ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Torto pagrindą ataušinti ant grotelių. Likusią tešlą iškepti tokiu pat būdu. Bezė masei baltymus išplakti iki standžių putų. Plakant po truputį suberti likusį cukrų. Masę tepti ant abiejų atvėsusių torto pagrindų ir pabarstyti plokštelėmis pjaustytais migdolais. Dar kartą įdėti į iki 175°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 15 min. Bezė turi parusvėti.
Persikus padėti, kad nuvarvėtų skystis. Juos supjaustyti skiltelėmis ir išdėlioti ant vieno torto pagrindo. Grietinėlę iki standumo išplakti su standikliu bei vaniliniu cukrumi ir vienodai paskirstyti ant persikų puselių. Viršutinį torto pagrindą supjaustyti tai, kaip bus vėliau pjaustomas tortas (kad vėliau tortas „nesubyrėtų“) ir padėti ant grietinėlės.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!