Bezė tortas su agrastais

Ingridientai:
Tešlai:

100 g sviesto arba margarino;
125 g cukraus;
4 tryniai;
150 g miltų;
½ arb. š. kepimo miltelių;
Riebalų kepimo formai ištepti.

Bezė masei:

4 baltymai;
160 g cukraus;
100 g plokštelėmis pjaustytų migdolų.

Įdarui:

200 g konservuotų agrastų (ir 250 ml jų sulčių);
½ pak. vanilinio pudingo miltelių;
400 ml grietinėlės;
1 pak. grietinėlės standiklio.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Sviestą arba margariną išplakti iki purios masės. Plakant po truputį suberti cukrų, sudėti trynius ir įpilti 1-2 valg. š. vandens. Po šaukštą įmaišyti miltų ir kepimo miltelių mišinį. Tešlą tepti ant dviejų riebalais išteptų 28 cm skersmens torto formų dugnų ir iš kepti orkaitėje 20 min., kad parusvėtų (torto pagrindus galima iškepti ir vieną po kito, jei neturite dviejų torto formų). Iškepusius torto pagrindus tuojau pat išimti iš formos ir ataušinti.

Bezė masei skirtus baltymus išplakti iki standžių putų. Plakant po truputį suberti cukrų. Bezė masę tepti ant dviejų ataušintų torto pagrindų, ant jo užberti migdolų plokšteles ir dėti į iki 175°C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti 10-15 min., kol bezė viršus ims rusvėti.

Agrastus padėti, kad nuvarvėtų skystis. Į 250 ml agrastų sulčių (jei tiek nėra, įpilti vandens) įmaišyti pudingo miltelius ir užvirinti. Masę ataušinti ir atsargiai įmaišyti agrastus. Viską tepti ant apatinio torto pagrindo. Grietinėlę išplakti su standikliu ir paskirstyti ant agrastų masės. Viršutinį torto pagrindą supjaustyti taip kaip bus vėliau pjaustomas tortas (kad pjaustant tortas „nesubyrėtų“) ir išdėlioti ant grietinėlės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!