Bezė (pyragaičiai su baltymų kremu)
Ingridientai:Tešlai:
500 g miltų,
300 g margarino ar sviesto,
200 g cukraus,
2 kiaušiniai,
1 g sodos,
vanilino arba romo esencijos.
Kremui:
500 g cukraus,
250 g vandens,
5 kiaušinių baltymai,
10 g citrinos rūgšties
Gaminimas
Miltus sumaišyti su soda ir persijoti.
Sviestą išsukti iki vientisos masės. Tada į jį dalimis dėti cukrų, paskui po vieną kiaušinį. Viską išsukti iki purios masės, kol ištirps cukrus. Baigiant sukti supilti esenciją.
Tada suberti miltus ir greitai užminkyti tešlą.
Palaikyti šaldytuve 10-30min.
Iškočioti 5-7mm. storio ir padaryti krepšelius (formytėse), arba išspausti rutuliukus su maža stiklinėle. Kepti 220 C tem. apie 10-15 min.
Kremui iššverdame sirupąą:
ĮĮ virintąą vandenįį supilame cukrįįįįų, gerai išąąąąąšmašišome, užždengiame dangčččiu (neatiūūdengižžžžžnėėti, nes šššššššsusucukruos) ir verdame ant stiprios ugnies, kol galima bus susukti vidutinio kietumo kųųųųųųamuoliuką (kad išlaikytų ėėėformą, bet minkštas). Nepervirti, nes susikristalizuos.
Nuimti nuo ugnies.
Tada išplakame baltymus iki standžių putų. Baigiant plakti supilti citrinos rūgštį ir visada plakant maža srovele pilti sirupą.(baltymai užsiplikina ir jų tūris padidėja). Dabar plakti lėčiau, kol baltymų kremas sustandės(išlaikys savo formą).
Tada kremą dedame į konditerinį maišelį su antgaliu ir spaudžiame ant krepšelių.
Skanaus smalyžiaujant. (Rasa)
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
x 2013-03-19 16:09:53
AÄ?iÅ« už receptÄ..., bet nu pataisykit tas nesÄ...mones kremo recepte!