BARŠČIAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS

Ingridientai:
1,5 l vandens
2 burokėliai
prieskoninių daržovių (morkų, petražolių, salierų, svogūnų, porų)
2-3 džiovinti grybai
0,25-0,5 l burokėlių rūšgštymo
druskos
cukraus
skiltelė česnako
šaukštelis sviesto
pusė šaukšto miltų.

Gaminimas
Iš grybų, prieskoninių daržovių ir vandens išverdamas sultinys.
Burokėliai nulupami, nuplaunami, supjaustomi šiaudeliais arba stambiai sutarkuojami ir sudedami į keptuvę. Pridedama sviesto, pakepinama, įberiama miltų, cukraus, druskos, išmaišoma, įpilama burokėlių rūgštymo arba acto ir troškinama. Kai burokėliai pasidaro pusiau minkšti, sudedami šiaudeliais supjaustyti grybai, sutrintas česnakas ir dar patroškinama. Po to viskas sudedama įį išvirtąą, perkošštąą sultinįį ir pakaitinama.
ĮĮ sįriuąbą galima įdėti virtų supjaustytų bulviųų arba jas paduoti atskirai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!