Bananinis keksas
Ingridientai:300 g miltų;
200 g cukraus;
3 bananai;
4 kiaušiniai;
3 valg. š. grietinės;
2 arb. š. kepimo miltelių;
2 valg. š įvairių vaisių cukrinukų (cukatų);
15 g vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. sviesto formai patepti;
2 valg. š. džiūvėsėlių formai pabarstyti;
100 g šokolado.
Gaminimas
Bananus sutrinti su grietine, sudėti vaisių cukrinukus (cukatas), druską ir supilti 100 g cukraus. Kiaušinius išplakti, pamažu supilti likusį cukrų, plakant suberti vanilinį cukrų. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliai. Po truputį sudėti viską į bananų masę ir maišyti, kol tešla taps vientisa. Paruoštą tešlą supilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kekso formą. Kepti 170°C temperatūros orkaitėje 45-55 min. Dar šiltą keksą aplieti tirpintu šokoladu ir palikti atvėsti.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!